ELS ATEMPTATS DE L’11 DE MARÇ I ALGUNES DE LES SEVES CONSEQÜÈNCIES

Els membres de la Federació de Moviments de laics del bisbat de Vic volem manifestar públicament el nostre rebuig absolut als atemptats terroristes del passat 11 de març a Madrid i, des de la nostra fe cristiana, un rebuig encara més rotund si els autors pretenguessin d’alguna manera haver-ho fet en nom de Déu. Cosa absolutament contradictòria amb el missatge de l’Evangeli i també, segons pensa la immensa majoria de musulmans, amb els principis de l’Islam, encara que tant la Bíblia com el Coran serveixin a alguns de coartada per a justificar la pena de mort o el terrorisme. Manifestem el nostre condol més profund i sincer per totes les víctimes de l’atemptat, i preguem personalment i comunitària pels qui més pateixen, com a signe de compassió i germanor, fent un clam d’amor a favor de la dignitat humana i el dret a la vida.

Força membres dels moviments diocesans tenim contactes fraternals i de solidaritat amb musulmans immigrants, sobretot del Marroc, personalment o a través d’institucions catòliques o civils. Per això ens comprometem a afavorir la proximitat amb ells, treballadors que han vingut aquí per guanyar-se la vida; així com a respectar les seves creences i a cercar junts camins de convivència, de respecte i cotes més altes de llibertat i democràcia. Oi més quan provenen de països de l’anomenat Tercer món, envers el qual el nostre Occident té una gravíssima responsabilitat històrica.

Des d’aquest nostre compromís, considerem que tothom hauria de ser molt curós a no confondre i identificar els creients musulmans i el terrorisme, amb les conseqüents seqüeles de racisme i marginació. En nom de cap creença o ideologia no es pot justificar la lesió dels drets humans i de la llibertat religiosa, ni el menyspreu de les persones i grups humans, ni cap mena d’abús o favoritisme injustificat. Això val, evidentment, per a tots els ciutadans, immigrants o no, cristians o musulmans, creients o no creients.

Vic – Manresa – Igualada, 25 de març de 2004.

Federació de Moviments diocesans del bisbat de Vic.
(MIJAC, JOC, MUEC, Acció Catòlica Obrera, Moviment de Professionals Cristians, Moviment de Pobles i Comarques, Moviment Cristià Comunitari, Fraternitat de Malalts i Minusvàlids)

 


Inici | Objectius | Qui som | On ens trobareu | Enllaços | Documents| Novetats | Informació de la web

Si vols qualsevol informació envieu un correu